e-instruments SLOWER

Press Release 

Hamburg, GERMANY, September 2024 

e-instrument har precis lanserat SLOWER, ett innovativt instrumentbibliotek för NI Kontakt Player som erbjuder musikproducenter och kompositörer en unik ljudupplevelse fylld av nya ljud och analoga texturer. I SLOWER har man spelat in högkvalitativa samplingar på fyra olika bandmaskiner, och ljuden spelas sedan upp på halva hastigheten vilket resulterar i att alla ljud är en oktav lägre och man skapar på sätt mycket fylliga och suggestiva toner.

SLOWER: En ny dimension i analogt ljud

SLOWER är designad för de som letar efter känslomässiga, analog-inspirerade texturer; man dyker där ner i världen av halvhastighetsisnpelningar för att sedan leverera ett extraordinärt utbud av ljud. Biblioteket har en eklektisk blandning av keyboard, gitarrer, stråkar, träblås, bleckblås och lite mer udda instrument som dulcimer och harmonium. Dessa ljud omvandlas i halvhastighetsbandprocessen, och det resulterar i att allt är en oktav lägre och producerar på så sätt djupa, varma och nostalgiskt fylliga klanger. Allt är inspelat på fyra olika typer av bandmaskiner: Studio, Portable, Cassette och Dictaphone.

SLOWER – De viktigaste egenskaperna

  • Analog äkthet: Upplev äkta, nedpitchade bandljud i rika, organiska lager som passar perfekt för din musik.
  • Fyra bandmaskiner: Utforska en mängd olika ljud med Studer-, Uher-, Tascam- och Sony-bandare, som var och en erbjuder distinkta ljudkvaliteter.
  • Diverse instrument: Få åtkomst till 65 ljudkällor, inklusive keybaords, syntar, gitarrer, stråkar, trä- och bleckblås, och mer sällsynta instrument, alla inspelade på fyra olika bandspelare.
  • Preset Bibliotek: 230 preset från de bästa av ljuddesigners, som alla erbjuder ett brett utbud av ljud för att inspirera din kreativitet.
  • 27 effekter: Åstadkom en omfattande ljudbearbetning med utvalda delayer, distorsion, reverb och filter, allt anpassningsbart i en effekt-kedja med fem platser.
  • Modulationsmatris: Dyk djupt ner i ljuddesign med assign-bara LFO:er, moduleringsenvelop, en step-modulator, aftertouch och mer.
  • Makrokontroller: Omvandla ljud i realtid med tre makron med varsin regel, vilket möjliggör dynamiska och uttrycksfulla framträdanden.
  • Ytterligare tape-effekter: Lägg till extra rumble, brus och andra mekaniska ”oljud” för att förstärka de speciella tape-egenskaper.
  • Reverse Samples: Skapa eteriska, långsamma attackljud med den ”baklänges”-parametern.
  • NKS och Kontakt-kompatibilitet: Kompatibel med Native Instruments Kontakt 7.10.2 eller den kostnadsfria Kontakt-spelaren, med full NKS-integration.

Finessen med halvfartsband

Halvhastighetsbandinspelning förvandlar välbekanta ljud till något helt nytt och fängslande. Genom att sakta ner den analoga banduppspelningen introducerar SLOWER en mängd texturer som digitala metoder helt enkelt inte kan replikera. Det naturliga svajet, ”fladdret” och bruset som är egenskaper hos tejpen ger djup och värme, förstärker akustiska klanger och tar fram lägre frekvenser för att skapa feta, mjuka ljud. Denna teknik genomsyrar musiken med en unik känslomässig kvalitet och lägger till ett magiskt, nostalgiskt lager till all musik.

Utforska bandspelarna

SLOWERs ljud spelas in med fyra distinkta bandspelare, som var och en förmedlar sin egen ljudkaraktär:

Studio: Rullbandspelarna Studer A812 och Revox PR99 erbjuder en värme och äkthet, perfekt för ett avancerat finslipat ljud.

Bärbar: Uher 4400 Report IC och Monitor-modeller levererar en kompakt men ändå rikt detaljerad tonpalett.

Kassett: Tascam Portastudio 424 mk III förkroppsligar den omisskännliga värmen och grovkornigheten hos kassettband.

Diktafon: Mikrokassetten Sony M650v ger en rå, lo-fi-struktur, perfekt för att lägga till en nostalgisk ”crunch”.

Varje maskin har sin egen speciella ljudbild, vilket gör att användarna kan utforska och experimentera med ett brett utbud av ljudmöjligheter, från det raffinerade till riktig lo-fi. 

En rik samling instrument och ljud

SLOWER har 65 olika ljudkällor, var och en inspelad på fyra separata bandspelare, samt ett omfattande urval av syntetiserade ljud. Det här biblioteket förvandlar klassiska instrument – ​​inklusive flyglar och pianon, elektriska och akustiska gitarrer och stråkinstrument – till ett brett spektrum av texturer. Dessutom ger inspelningar från kända synthesizermodeller utvecklande pads och intrikata texturer, vilket gör SLOWER till ett mångsidigt verktyg för alla genrer, från Hip-Hop till Ambient och Electronica.

Avancerade ljuddesignfunktioner

SLOWER är utrustad med en kraftfull ljuddesignmotor, med 27 inbyggda effekter, envelopes, LFOs, step-modulator, aftertouch och mer. Användare kan anpassa en FX-kedja med femplatser, med hjälp av delay, distorsion, reverb, filter och andra effekter som skapats av ljuddesigners för att komplettera bibliotekets innehåll. Baklängessamplingar möjliggör skapandet av eteriska ljud med en långsam attack, medan separata kontroller för brus och svaj förstärker bandets inneboende defekter. De flesta parametrar kan moduleras, vilket erbjuder omfattande ljudbehandlingsmöjligheter som sträcker sig från subtila förbättringar till dramatiska transformationer.


Preset-bibliotek

SLOWER kommer med 230 förinställningar skapade av toppljuddesigners, vilket ger dig en omedelbar inspiration och en solid grund för alla projekt. Oavsett om du som användare söker efter varma, stämningsfulla pianon, unika stråktexturer eller fylliga blåsinstrument, ser det mångsidiga utbudet av förinställningar till att det alltid finns ett ljud som passar din kreativa vision.

Pris & tillgänglighet

Introduktionspris: €99 / $99 (t.o.m. 10 Oktober 2024)
Normalpris: €149 / $149 
Produktsida: https://e-instruments.com/instruments/tape/slower/ 
Officiell Promo Video:https://youtu.be/hYgaOZTkUHQ
Walkthrough Video:https://youtu.be/tHR0xWgefoA  

NKS and Kontakt Compatibility:

Compatible with Native Instruments Kontakt 7.10.2 or the free Kontakt player, and fully integrated with Native Instruments N

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *